Używamy cookies, aby ułatwić korzystanie z Portalu. Możesz określić warunki przechowywania, dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej.
strona główna Strona główna | Nowości | Promocje | Zapowiedzi Twoje konto | Zarejestruj | Schowek | Kontakt | Pomoc
mapa działów
Szukaj: szukanie zaawansowane
Koszyk
Książki \ Grafika, Fotografia

Fotografia kulinarna dla blogerów Język: 1

978-83-246-8085-6

Cena Brutto: 54.90

Cena netto: 52.29

Ilość:
Wersja: Drukowana
Autor Matt Armendariz
Liczba_stron 208
Wydawnictwo Helion
Oprawa miękka
Data_Wydania 2014-05-26

Fotografia

kulinarna dla blogerów


Blogi kulinarne należą do jednych z najpopularniejszych. Aby taki blog wyglądał profesjonalnie i przyciągał czytelników powinien zawierać atrakcyjne fotografie prezentowanych posiłków. Zrobienie dobrego zdjęcia wymaga interesującego pomysłu, mistrzowskiego kunsztu, cierpliwości i umiejętności.


W tym podręczniku znajdziesz przydatne wiadomości odnośnie podstaw fotografii. Dowiesz się jak ustawić oświetlenie i głębię ostrości. Poznasz różne rodzaje aparatów fotograficznych i formaty plików. Nauczysz się planować kompozycję i dobierać odpowiednie ujęcia. Za pomocą idealnego ujęcia wydobędziesz piękno nawet mało atrakcyjnej potrawy.


Z tą książką:

  • zapoznasz się z tajniki sprzętu i oświetlenia przy robieniu zdjęć kulinarnych
  • nauczysz się wykorzystywać głębię ostrości
  • będziesz w stanie odpowiednio skomponować swoje zdjęcie
  • wykonasz perfekcyjne ujęcie każdej  swojej potrawy którą zaprezentujesz na swoim blogu




Pragniemy Państwa zapewnić, iż dokładamy wszelkich możliwych starań, by opisy książek i podręczników, zawarte na naszych stronach internetowych, zawierały bieżące i wiarygodne materiały. Może jednak, mimo naszych wysiłków, w opisy książek wkraść się przekłamanie z naszej strony niezamierzone. Nie może to stanowić powodu do roszczeń. O ile macie Państwo jakiekolwiek pytania lub wątpliwości - prosimy o kontakt z naszym ekspertem lub działem handlowym. Postaramy  się odpowiedzieć na wszystkie Państwa pytania zanim podejmiecie Państwo decyzje o złożeniu zamówienia.
#

  • Wstęp (ix)
CZĘŚĆ I ELEMENTARZ (1)Rozdział 1. Krótka historia fotografii kulinarnej (1)Rozdział 2. Obiektywy, aparaty i formaty plików (5)
  • Kompakty (6)
  • Lustrzanki (7)
  • Mikro cztery trzecie (7)
  • Telefony komórkowe (8)
Rozdział 3. Głębia ostrości (17)Rozdział 4. Podstawy oświetlania (25)
  • Różne rodzaje źródeł, różne rodzaje światła (25)
  • Pomiary światła: natężenie i temperatura (27)
  • Zmodyfikuj to światło! (27)
  • Zastawki, dyfuzory, twarde i mocne światło (33)
  • Miejsce, miejsce, miejsce! (37)
  • Zastosowanie różnych źródeł światła (40)
Rozdział 5. Sprzęt - korzystaj z tego, co masz! (51)
  • Kremowy dip z białej fasolki (52)
Rozdział 6. Temperatura kolorów i balans bieli (59)
  • Zrozumieć balans bieli (59)
Rozdział 7. Metody pracy (81)
  • Postprocessing (85)
CZĘŚĆ II KREATYWNOŚĆ (93)Rozdział 8. Kompozycja (93)
  • Reguła trójpodziału (94)
  • Wyśrodkowanie (95)
  • Aranżacja tematu i pustej przestrzeni (96)
  • Unikaj nadmiernych zbliżeń... (98)
  • ...chyba że warto je zrobić! (99)
  • Kąty i perspektywy (100)
  • Z góry (100)
  • Poziomo, na wysokości potrawy (101)
  • Trzy czwarte (102)
  • To samo danie z różnych perspektyw (103)
Rozdział 9. Trudności i wyzwania (111)CZĘŚĆ III STYLIZACJA (117)Rozdział 10. ABC stylizacji (117)
  • Sprawdzone porady stylistyczne (w kontekście zdjęć do bloga) (118)
  • Ugotować oddzielnie, połączyć później (127)
Rozdział 11. Wszystko o rekwizytach (133)
  • Talerze i miseczki (133)
  • Nakrycia stołu (136)
  • Blaty (137)
  • Szkło, kubki i sztućce (138)
  • Efekt skali (139)
  • Co zamierzasz przekazać? (141)
CZĘŚĆ IV KRUCZKI I SZTUCZKI, CZYLI PRAKTYKA (145)Rozdział 12. Dziesięć porad Matta dla fotografów kulinarnych (145)Rozdział 13. Fotografowanie w restauracji (149)
  • Bądź wcześnie na miejscu (150)
  • Zapytaj (152)
  • Używaj jasnych obiektywów i zwiększ czułość (153)
  • Nie wahaj się udać po pomoc... (154)
Rozdział 14. Potrawy trudne do sfotografowania i jak sobie z nimi radzić (159)
  • Zupy (159)
  • Ciastka, ryże, makarony (166)
  • Mięso (175)
  • Lody i napoje (183)
Rozdział 15. Pomocy! Chcę sfotografować swój obiad! (189)
  • Mise en Place (189)
Skorowidz (194)
powrót
 
Produkty Podobne
GIMP. Niesamowite efekty
Jak to zrobić w Lightroomie Classic? Najkrótsze drogi do najlepszych rozwiązań. Wydanie II
GIMP. Poznaj świat grafiki komputerowej
Książka o fotografowaniu. Wydanie IV zmienione
Flesz. O fotografii z lampą błyskową
Zdjęcia z duszą. Jak zostać fotografem z wizją
Górskie wyprawy fotograficzne
Photoshop w trampkach. Stwórz własny album rodzinny
Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie VIII
Profesjonalna fotografia ślubna. Od perfekcyjnego warsztatu do dochodowego biznesu. Wydanie II zmienione
Więcej produktów