Używamy cookies, aby ułatwić korzystanie z Portalu. Możesz określić warunki przechowywania, dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej.
strona główna Strona główna | Nowości | Promocje | Zapowiedzi Twoje konto | Zarejestruj | Schowek | Kontakt | Pomoc
mapa działów
Szukaj: szukanie zaawansowane
Koszyk
Książki \ Inne

Jestem tu tylko na deser. Makaroniki, babeczki, lody, gofry i inne smakołyki Język: 1

978-83-7541-373-1

Cena Brutto: 119.70

Cena netto: 114.00

Ilość:
Wersja: Drukowana
Autor Caroline Khoo
Liczba_stron 272
Wydawnictwo Murdoch Books
Oprawa twarda
Data_Wydania 2018-10-18
Jestem tu tylko na deser. Makaroniki, babeczki, lody, gofry i inne smakołyki

DESER OPOWIADA HISTORIĘ. Nawet filigranowy makaronik może zabrać jedzącą go osobę w zmysłową podróż już od pierwszego spojrzenia do ostatniego gryza. Dla Caroline Khoo ta historia zaczęła się, gdy w jej głowie zakiełkował pomysł na formowanie i dekorowanie deserów. Ta książka zawiera przepisy, sprytne sposoby i wskazówki, jak nadać niepowtarzalny wygląd najpopularniejszym wypiekom: armii nadziewanych kremem bezików, nieskruszenie dziewczęcych babeczek, dekadenckich tart, piętrowych tortów, ciasteczek i minilodów. Opanujesz z nią podstawowe umiejętności cukiernika i odtworzysz te czarujące słodkości albo wykorzystasz przedstawione tu pomysły, aby odkryć własny, wyjątkowy styl.

CAROLINE KHOO założyła internetową cukiernię Nectar and stone w 2013 roku, gdy dzięki talentowi do robienia i dekorowania zachwycających ciast i słodyczy, oczywistemu dla jej przyjaciół i rodziny, rozpoczęła karierę w tej dziedzinie. Wykształcenie związane z przemysłem modowym pozwoliło nadać konstrukcji jej wyrobów cukierniczych, ich stylistyce i zdjęciom unikatowy i rozpoznawalny na pierwszy rzut oka charakter. Dzięki gotowości do przesunięcia granic pomysłowości w tworzeniu deserów udało się jej zamienić swoje poczucie miękkiej, kobiecej estetyki w odnoszące sukcesy przedsiębiorstwo i niezwykle popularną platformę sieciową. Pisano o niej w licznych czasopismach i witrynach, między innymi Martha Stewart i Apartment Therapy, a jej stale zyskujące nowych obserwatorów profile w mediach społecznościowych zaowocowały współpracą ze znanymi międzynarodowymi markami.

Zakładając swoją firmę, Nectar and Stone, Caroline Khoo miała wiele obaw i wątpliwości. Jednak uwierzyła w siebie, pozostała sobą i odnosi sukcesy. Robi to, co kocha, we wszystkich projektach zaznaczając swój osobisty styl, budowany na wcześniejszych doświadczeniach i niezwykłej wrażliwości estetycznej. Wybiera proste przepisy oraz nieskomplikowane sposoby dekoracji i aranżacji deserów (na stołach i do zdjęć), podkreśla jednak, że metody ich przygotowywania doskonali  i ćwiczy do perfekcji.
powrót
 
Produkty Podobne
Czysty talerz: Jedz zdrowiej
Wielka kolekcja dekoracji ciast. Ponad 100 projektów cukrowych kwiatów i kompozycji roślinnych oraz okazjonalnych tortów
Jestem tu tylko na deser. Makaroniki, babeczki, lody, gofry i inne smakołyki
Tajniki czekolady. Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa
Cukrowe kwiaty dla początkujących. Modelowanie kwiatów krok po kroku
Cukrowe animacje. 14 pięknych tortów z ręcznie modelowanymi figurkami
Inspirujące KOLORY w dekoracjach cukierniczych: torty, babeczki i ciasteczka według Lindy Smith
Sztuka dekoracji cukierniczej - Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen
Więcej produktów