Używamy cookies, aby ułatwić korzystanie z Portalu. Możesz określić warunki przechowywania, dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej.
strona główna Strona główna | Nowości | Promocje | Zapowiedzi Twoje konto | Zarejestruj | Schowek | Kontakt | Pomoc
mapa działów
Szukaj: szukanie zaawansowane
Koszyk
Książki \ Inne

Sztuka dekoracji cukierniczej - Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen Język: 1

978-83-7541-175-1

Cena Brutto: 199.00

Cena netto: 189.52

Ilość:
Wersja: Drukowana
Liczba_stron 520
Wydawnictwo B. Dutton Publishing
Oprawa twarda
Data_Wydania 2015-12-10

Sztuka dekoracji cukierniczej

- Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen



Sztuka dekoracji cukierniczej to jedyna książka, w której 20 najsławniejszych mistrzów dekoracji cukrowych przedstawia szeroki wachlarz umiejętności, technik, projektów i daje szereg eksperckich porad. Idealna dla zapalonych amatorów wypieków, początkujących cukierników i cukierników-hobbystów o różnym stopniu umiejętności. Książka ta poprowadzi Cię krok po kroku od prostych przepisów do klasy mistrzowskiej.

Dla wygody Czytelnika ponad 40 tutoriali podzielono na sześć tematycznych rozdziałów: Ciasta i ciasteczka, Czekolada, Podstawowe dekoracje tortu, Zaawansowane dekoracje tortu, Klasa mistrzowska, Pieczenie ciast na zamówienie. Każdy z nich zawiera mnóstwo tradycyjnych technik, nowych umiejętności i współczesnych trendów – wszystkie z fotografiami i jasnymi instrukcjami – jak również projekty do zrealizowania w domu. W tej książce znajdziesz torty na specjalne okazje, takie jak przyjęcia weselne, Święta Bożego Narodzenia, chrzciny czy Dzień Matki, jak również efektowne smakołyki, którym nikt się nie oprze, na przyjęcia domowe, popołudniową herbatę czy urodziny.

Książka wydana jest na grubym kredowym papierze (150g) w formacie portretowym (235 x 280 mm) w twardej oprawie z obwolutą w full color. Zawiera około 1400 kolorowych fotografii i 55 szablonów do tworzenia słodkości i dekoracji.

Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen została założona w 1987r. w Surrey, w Anglii. Dzięki utalentowanym mistrzom i pełnym pasji uczniom stała się rozpoznawalnym miejscem kształcenia i doskonalenia, które przyciąga ludzi z całego świata. Jej program nauczania jest także realizowany w Malezji i Singapurze, a wkrótce także w innych krajach.

Mistrzów Squires Kitchen łączy miłość do cukiernictwa oraz lata praktyki i poświęcenia, które sprawiły, że stali się ekspertami w danej dziedzinie. Są także wspaniałymi ludźmi, którzy uwielbiają dzielić się swoją wiedzą z uczniami dla przyszłych pokoleń cukierników. W tej książce mistrzowie prezentują nie tylko swoją bogatą wiedzę, ale także szeroką gamę indywidualnych stylów stanowiących wyczerpujące i bezcenne źródło informacji.

„Przed Tobą niektóre z ekscytujących sekretów wspaniałego świata dekoracji cukrowych w dziedzinie celebrowania wszelkiego rodzaju ciast”. Alex Bransgrove

powrót
 
Produkty Podobne
Jestem tu tylko na deser. Makaroniki, babeczki, lody, gofry i inne smakołyki
Tajniki czekolady. Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa
Cukrowe kwiaty dla początkujących. Modelowanie kwiatów krok po kroku
Cukrowe animacje. 14 pięknych tortów z ręcznie modelowanymi figurkami
Inspirujące KOLORY w dekoracjach cukierniczych: torty, babeczki i ciasteczka według Lindy Smith
Sztuka dekoracji cukierniczej - Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen
Więcej produktów